+90 212 238 55 35

Sosyal Medyada Biz}

Dubai’de Neler Yapılır

Dubai’de Neler yapılır?

Dubai Dünyanın en gözde alış veriş merkezlerine sahip ülkelerden birisi olma özelliğini taşıyor.

Dünya’nın çeşitli ülkelerinden Dubai’ye gelen Birçok ziyaretçi Dubai’deki alış veriş merkezlerini ziyaret ediyor ve zamanının çoğunu alış veriş yaparak geçiriyor.

dubai-sheikh-dubai-vizesi

Kuş Bakışı Dubai

Dubai’yi Gökyüzünden seyretmek; ”Seawings” olarak adlandırılan Deniz uçağı veya Helikopter turlarına katılarak Sahil boyunca Muhteşem Dubai manzaralarını, yapılarını, doğal güzelliklerini görme şansını edebilirsiniz.

 

Dubai Müzesi

1787 yılında inşa edilmiş olan bu Bu klimalı müzede “Al Fahidi Fort” Dubai’nin tüm tarihini gözler önüne seriyor. Müzede M.Ö. 3.000 yıllarına ait ince kaymak taşı nesnelerle, Tunç Çağı’na ait eserleri ve tarihi yapıtları görmeniz mümkündür.

Müzeyi barındıran tarihi yapı ile ilgili Venedikli kuyumcu Gasparo Balbi tarafından 1580 yılında kaleme uykulu balıkçı köyü ve ticaret limanı, yazılı referanslarını kontrol edebilirsiniz.

Bu müzeyi keyifle gezeceğinize inanıyorum.

Dubai Müzesi Adres: Al-Fahidi Street, Bur Dubai İletişim: 00 971 4 353 1862,

Açılış saatleri: Sat-Per, 8:30-08:30, Cuma, 14:30-08:30 Kabul: AED3 yetişkin, AED1 çocuk.

Bastakiya

Dubai’nin eski binalarından olan Bastakiya, Dubai müzesine 5 dakika mesafededir. Mutlaka görmeniz gereken bir yapıt olduğunu belirtmek isteriz.

Dubai çok az tarihi binalar olduğu için inci dalgıçlar ve balıkçılar çürük barasti (palmiye yaprak kulübelerde) ve Kıl çadırlarda yaşamışlardır.

Bur Dubai Tekstil Çarşısı ve Shindagha

Dubai Müzesi’ne bir beş dakikalık yürüme mesafesinde bulunan “Bur Dubai Tekstil Çarşısısı” ve sahil boyunca da 10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Shindagha, Dubai ve erken balıkçı köyü sitesi Dubai’nin en eski yerlerindendir.

Dubai’nin plajları

Dubai plajları beyaz kumları ve kendine has atmosferi ile beş yıldızlı tesislerin özel plajlarını aratmamaktadır.

dubaivizeleri.com

3.007 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN